Antonio Colak, höger, gjorde mål för sjätte matchen i rad. Foto: Bildbyrån

Malmö vann första mötet med HJK

Svenskt övertag inför det nordiska returmötet i Champions League-kvalet.

Malmö slog HJK Helsingfors med 2-1 – efter Anders Christiansens frisparksavgörande.

– Vi borde egentligen avgjort mycket tidigare, säger MFF:s tränare Jon Dahl Tomasson till klubbens sajt.

Malmö slog ut Riga i den första kvalrundan till Champions League. Nu har man också fått en lovande start i den andra omgången mot HJK Helsingfors – mycket tack vare en välbekant målskytt.

Antonio Colak gjorde båda målen i dubbelmötet med Riga och hade inför kvällens match gjort mål i fem raka. Nu har kroaten utökat den sviten.

I första halvleks sista spark placerade 27-årige Colak in 1-0 bakom den tidigare MFF-målvakten Jakob Tånnander, 20. Tånnander, som lämnade Skåneklubben inför förra säsongen, spenderade sju år i Malmös akademi utan att göra något A-lagsframträdande.

Fick debutera inför hemmapubliken

Med drygt 20 minuter kvar av matchen utjämnade gästerna (Roope Riski), och Malmö såg ut att få resa med likaläge till Finland nästa vecka. Men så blir det inte.

I den 74:e minuten letade sig Anders Christiansens frisparksförsök från cirka 25 meter in bakom svenske Tånnander, som satt på bänken i U21-landslagets möte med Finland tidigare i sommar. Tre minuter senare byttes mittbacken Niklas Moisander in, och fick därmed göra sin debut inför hemmapubliken.

Efter matchen gladdes Jon Dahl Tomasson med Antonio Colak och hans målform.

– Antonio är en kille som alltid sätter laget i första hand och den typen av spelare gillar jag. Han är involverad i spelet men är också skicklig på att involvera spelarna han har runt sig. Han gör avtryck på plan men tar också stort ansvar utanför planen, säger Malmös tränare.

Returmötet spelas den 27 juli. Skulle Malmö avancera väntar därefter skotska Rangers i den tredje kvalrundan.