Sam Kerr matchhjälte för Australien

Chelseastjärnan Sam Kerr låg bakom allt när Australien vann sin första gruppspelsmatch i OS.

Tony Gustavsson fick se sitt Australien vinna med 2-1.

På onsdagseftermiddagen, svensk tid, spelades den andra matchen i Sveriges grupp. Australien, där svenske Tony Gustavsson tog över i september 2020, mot Nya Zeeland på Tokyo Stadium.

Det dröjde bara 20 minuter innan Sam Kerr assisterade Tameka Yallop som satte 1-0 till Australien.

Tokyo 2020

Och 13 minuter senare utökade Sam Kerr ledningen. Hon fick till en bra nick på en hörna och bollen smet in strax under ribban.

Tar plats under Sverige

Nya Zeeland jagade reducering och i 91:a minuten satte den nyss inbyte 20-åringen Gabi Rennie 1-2 men det blev inga fler mål och Australien vann med 2-1.

Därmed tar Australien andraplatsen i gruppen som Sverige leder, på målskillnad, efter onsdagens 3-0-seger mot USA. Sverige och Australien möts i nästa omgång. Den matchen spelas 10.30, svensk tid, 24 juli.