Foto: Bildbyrån

Malmös Europaäventyr över – föll klart efter VAR-beslut

Uppdaterad
Publicerad

Wolfsburgs ledningsmål i returmötet mot Malmö FF blev kontroversiellt.

Därefter klappade skåningarna ihop och Europaäventyret är över efter dagens 0-3-förlust.

– De var bättre helt enkelt, säger en besviken Oscar Lewicki till SVT Sport.

Tyska Bundesligalaget Wolfsburg kom till returen i Malmö med 2-1 att gå på efter förra veckans möte.

När kroaten Josip Brekalo satte 0-1 i den 42:a minuten var det början på slutet för skåningarna, i en halvlek som spelmässigt varit väldigt jämn.

Problemet var bara att linjedomaren hade haft sin flagga uppe för offside vid tiden för målet. Huvuddomaren dömde således bort Brekalos fullträff.

Vilda protester

Men efter VAR-granskning – detta var debuten för verktyget på svensk mark – visade det sig att kroaten hade varit på rätt sida och målet godkändes i efterhand.

Det gjorde hemmaspelarna vansinniga eftersom flera av dem slutat spela då flaggan kom upp.

– Linjemannen drar upp flaggan och då tror man det är offside. Jag såg bilderna nu och det var millimeter på rätt sida. Jag stannade inte upp när flaggan kom upp, men vet inte hur andra reagerade, säger Rasmus Bengtsson till SVT Sport.

I den andra halvleken visade sedan tyskarna att det skiljer en nivå mellan lagen. Nådastöten kom inom loppet av fyra minuter när Joao Victor Santos Sa och Yannick Gerhardt stod för var sin strut.

Matchen slutade 0-3, totalt 1-5, och därmed är Europa League-äventyret över för skåningarna.

– De var bättre helt enkelt. Vi gjorde en okej första halvlek och rullade bra, men vi skapade inte de hundraprocentiga chanserna. Vi åkte på ett sent mål i första och det är jobbigt psykologiskt. Jag tycker inte vi kommer upp i nivå i andra halvleken. De kan straffa oss på våra misstag. Någonstans är de ett bättre lag. Det är bara att ta lärdom, säger Oscar Lewicki till SVT Sport.

UEFA Europa League

Malmö FF logo

Malmö FF

0 - 3

VfL Wolfsburg logo

VfL Wolfsburg

Stadion, Malmö
Publik: 20500
Domare: William Collum

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.