Foto: Bildbyrån

Malmö störs inte av formsvacka inför EL-kvalet: ”Fulla av självförtroende”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö har bara en seger på de fyra senaste matcherna.

Men trots en sämre formkurva är självförtroendet inte stukat inför kvällens kval i Europa League, borta mot ungerska Honved.

– Man säger alltid att 90 minuter lever sina egna liv. Det är något vi behöver ta tillvara på. Vi är fulla av självförtroende, säger vikarierande lagkaptenen Ola Toivonen.

Två kryss och en förlust. Det är Malmös facit i de tre senaste matcherna och senaste segern var mot Cracovia, i förra omgången av Europa League-kvalet.

Till skillnad från senast får Malmö spela kvalmatchen på bortaplan.

Europa League

– Det är en liten nackdel, men det är utan publik så jag hoppas att det inte kommer bli så påtagligt. Det första målet är väldigt viktigt och vi måste lägga fokus på att försöka få till det första målet, säger Toivonen på presskonferensen inför matchen.

”Det är ett lotteri”

På grund av rådande coronapandemi avgörs kvalomgångarna i en match i stället för dubbelmöte. Något som är en nackdel, enligt Malmös tränare, Jon Dahl Tomasson.

– Det är ett lotteri, jag har sagt det förr och jag säger det igen. Att spela bäst av en match är lite av ett lotteri.

Lagkaptenen Anders Christiansen saknas under kvällens match och Ola Toivonen vikarierar därför som lagkapten i kvällens bortamatch mot ungerska Honved.

ARKIV: MFF vidare i kvalet efter 2-0 mot Cracovia (27 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet