Ballymenas tränare David Jeffrey och Malmöspelarna Romain Gall, Erdal Rakip och Fouad Bachirou. Foto: Bildbyrån

Malmös kvalmotståndare: ”Största matchen i klubbens historia”

Uppdaterad
Publicerad

Idag går Malmö FF och IFK Norrköping in i Europa League-kvalet och för Malmös nordirländska motståndare Ballymena United är det en stor dag.

– När vi går ut på planen mot Malmö i morgon är det ett historiskt ögonblick för Ballymena United. För oss är detta troligtvis den största matchen i klubbens historia, säger den rutinerade tränaren David Jeffrey till Kvällsposten.

Ballymena Uniteds spelare jobbar med annat än fotboll till vardags och ifjol åkte de ut mot norska Odd med sammanlagt 0-5 i den första kvalrundan.

– Vi måste spela bättre än vi någonsin har gjort tidigare och hoppas att Malmö har en dålig dag. Men som alla vet som är involverade i fotboll: allting kan hända. Vi hoppas att Malmö har en dålig dag och att vi spelar över vår nivå, säger Jeffrey till Kvällsposten.

Europa League

Till Fotbollskanalen är Jeffrey ännu mer försiktig.

– Jag kan inte se oss skrälla, om jag ska vara ärlig, säger han.

Malmös tränare Uwe Rösler lyfter fram det faktum att Ballymena inte är i säsong och de enda tävlingsmatcherna de har spelat den senaste tiden är dubbelmötet mot Runavik från Färöarna i den preliminära rundan.

– Det är ett brittiskt lag med kämparanda, de spelar man för man och backar varandra på planen. Vi vill åka till Nordirland med ett bra resultat i ryggen. De är inte i säsong och vi måste visa att vi är det, säger han till klubbens webbplats.

Norrköping spelar på Irland

Norrköping får möta ett lag som har större vana av spel i Europa. Saint Patrick's Athletic har kvalat många gånger, men aldrig tagit sig in i Europa League eller Champions League.

– Det är en klassisk irländsk arena med en anrik historia och det är en härlig utmaning som väntar oss och vi känner oss väl förberedda. Det ska bli fantastiskt inspirerande att gå in i denna turnering. Vi vill få med oss ett bra resultat härifrån, säger Norrköpings tränare Jens Gustafsson till klubbens webbplats inför den första matchen i dubbelmötet.

Han berättar även att skadesituationen just nu är bra med endast Alexander Jakobsen och Pontus Almqvist ur spel.

Motståndartränaren Harry Kenny hoppas på stor publik i Dublinförorten Inchicore och ser fram emot matchen.

– De är inte ett typiskt europeiskt lag. De är aggressiva och har en tydlig matchplan. De spelar ganska direkt fotboll och har bra individuella spelare. De har många landslagsspelare i laget och de är väldigt erfarna vad gäller europaspel. Vi förväntar oss inget annat än en tuff match, säger han till klubbens webbplats.

Malmö kryssade mot AIK på Friends arena efter domarkaos:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet