Foto: Bildbyrån

Malmös motståndares usla form – en seger på två månader

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll möter Malmö norska Sarpsborg i Europa League och det är ett svårscoutat motstånd. Under de senaste två månaderna har de bara vunnit en match, men det var mot belgiska Genk i Europa League – ett lag som Malmö förlorade mot.

Sarpsborg, som spelar på en liten stadion med konstgräs, kryssade i lördags mot Molde. De är just nu nia i norska ligan.

Inför kvällens EL-omgång står alla lag i gruppen på tre poäng och om Malmö skulle vinna på bortaplan har de ett gyllene läge att nå slutspel.

Europa League

Staden Sarpsborg är laddade inför kvällens drabbning.

– De ska möta en blå vägg. Vi önskar ett hav av galna Sarpsborgare, säger tränaren Geir Bakke.

Malmötränaren Uwe Rösler ser fram emot en tuff match.

– Sarpsborg visade mot Genk vilket bra fotbollslag de är. Jag har sett matchen och de förtjänade att vinna. Vi vet att vi kommer att möta ett bra lag imorgon men vi vet också att vi har bra chans att vinna matchen, säger han till klubbens webbplats.

Den enda spelaren Malmö saknar på grund av skada är Guillermo Molins som inte har spelat sedan han kom tillbaka till klubben.

UEFA Europa League

Sarpsborg 08 logo

Sarpsborg 08

1 - 1

Malmö FF logo

Malmö FF

Sarpsborg Stadion, Sarpsborg
Publik: 8022
Domare: Pawel Raczkowski

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet