Anders Christiansen kommer inte att spela i toppmötet med Elfsborg. Foto: Bildbyrån

Malmös tunga avbräck: Anders Christiansen missar toppmötet

Uppdaterad
Publicerad

Malmö har drabbats av ett tungt avbräck inför toppmötet med Elfsborg.

Anders Christiansen, som är lagkapten, behöver kolla upp hjärtat och blir borta en tid framöver.

– Vi följer ett protokoll och det tar sin tid innan man får besked, säger tränaren Henrik Rydström till Fotbollskanalen.

Anders Christiansen avbröt onsdagens träning efter att ha känt sig yr och behövt behandling. Nu kommer beskedet att lagkaptenen inte kommer till spel i morgon när allsvenska serieledaren Malmö gästar tvåan Elfsborg.

– De kollar upp hjärtat. Det är skillnad om det varit en vadmuskel. Nu vill vi inte chansa. Vi följer ett protokoll och det tar sin tid innan man får besked från sjukhuset. Det är otroligt tråkigt (att han är borta), det är vår ledare, säger Henrik Rydström till Fotbollskanalen.

Resultatet av värdena var goda i onsdags, men undersökningen är inte helt klar än, skriver sajten. Det är oklart när han kan vara tillbaka i spel.

– Jag kan det för dåligt, det vet jag inte. Vi vill inte vara på några marginaler och chansa, säger Rydström.

Tränaren har varit i kontakt med Christiansen och han ska vara vid ”gott mod”.

MER FOTBOLL: Dokument: Zlatan en sagolik resa från Malmö till Milano

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Zlatan Ibrahimovic har underhållit oss i över två decennier nu. Den sagolika resan som började i Rosengård har innehållit stopp på flera av världens största fotbollsscener. Foto: SVT / C More

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.