Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Målvakten Hedvig Lindahl vill inte att karriären tar slut på det här sättet. Foto: Bildbyrån

Hedvig Lindahls känslosamma ord om framtiden – vill avsluta på rätt sätt

Uppdaterad
Publicerad

Sedan kontraktet bröts med Djurgården i juli har Hedvig Lindahl varit klubblös. Målvakten har inte gett upp karriären, men blir känslosam när hon tänker på att det skulle kunna sluta såhär.

– Jag skulle vilja kliva av en fotbollsplan och få applåder. En sista positiv upplevelse, säger hon.

Se Lindahls känslosamma intervju i spelaren ovan.

SVT Sport träffar Hedvig Lindahl i Bålsta där hon bor med fru och barn.

Hon avslöjar direkt att hon precis har tackat ja till ett deltidsjobb som målvaktstränare. Det handlar om tre dagar i veckan på ett fotbollsgymnasium i närheten.

Betyder det att den egna karriären är över?

– Jag har inte bestämt mig. Jag har faktiskt haft lite olika möjligheter här i höst, men kände inte att det var något som jag riktigt ville hoppa på, säger hon.

– Det skulle väl vara helt okej att sluta när man är 40. Men jag har inte helt stängt dörren och det kommer ju nya kontrakt vid årsskiftet.

Sveriges mesta landslagsmålvakt

Vad är det för erbjudanden du har fått?

Det har funnits lite internationella intressenter, men mest i Sverige på lite olika nivåer. Det finns också erbjudanden om uppdrag att gå in som tränare och sådär.

Hedvig Lindahl har spelat 189 landskamper för Sverige och var i nästan ett decennium den givna förstamålvakten i landslaget.

”Kanske slutar i januari”

Hon har representerat storklubbar som Chelsea och Atletico Madrid innan hon värvades till damallsvenska Djurgården i juli 2022.

Men tiden i DIF blev varken som hon eller klubben hade hoppats på. Ett år senare bröts kontraktet.

På frågan hur hennes drömscenarium för framtiden ser ut, stockar sig rösten.

– Det kanske blir så i januari eller februari att jag säger ”nu slutar jag”. Men det hade varit fint att få ett avslut. Det handlar om min respekt för mig själv. Det har varit otroligt mycket uppoffring, svett och tårar och stress som behöver få ett avslut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.