Till slut fick Manchester United hål på Karl-Johan Johnssons nolla. Foto: Bildbyrån

FCK pressade Manchester United – Johnsson briljerade

Det krävdes en straff för att Manchester United skulle få in bollen bakom Karl-Johan Johnsson i FC Köpenhamns mål. Det målet blev också matchens enda då engelsmännen tog sig till semifinal i Europa League.

Spelmässigt stod FC Köpenhamn upp bra under stora delar av ordinarie speltid då de mötte Manchester United i Europa League-kvartsfinalen i Köln.

Bäst av alla var kanske den svenske målvakten Karl-Johan Johnsson som gjorde många viktiga jätteräddningar. Svenskens 13 räddningar är flest i en Europa League-match sedan 2009.

Europa League

– Den (matchen) var bra. Det var 13 räddningar som det stod att jag hade, det brukar man inte ha som målvakt kan jag säga, säger Johnsson till P4 Halland.

Han släppte visserligen en boll förbi sig i slutet av den första halvleken, men efter videogranskning visade det sig att Manchester Uniteds supertalang Mason Greenwood var offside.

Efter 90 minuter var ställningen fortfarande 0-0, men i den första förlängningskvarten dominerade United och då Anthony Martial fälldes i straffområdet var Bruno Fernandes säker från elva meter.

Hyllades stort

Det var det som krävdes för Manchester United och därmed är säsongen över för FC Köpenhamn, som trots en till vissa delar bra insats inte hade ett enda skott på mål.

Johnsson hyllades dock stort efter matchen.

”Johnsson har varit löjligt bra. Vilken prestation”, skrev den engelske fotbollsikonen Gary Lineker på Twitter och fick medhåll från den spanske stjärnan Cesc Fabregas:

”Den här målvakten gör sitt livs match. Otroligt.”

FCK:s svenske ytterback Pierre Bengtsson byttes in redan efter femton minuter. United bytte in Victor Nilsson Lindelöf i den 70:e minuten.

Nu väntar Wolverhampton Wanderers eller Sevilla i semifinal för Manchester United.