Lionel Messi firar sitt 2-0 i kvällen åttondelsfinal Foto: TT Nyhetsbyrån

Barcelona vidare efter Messi-magi

Barcelona är klara kvartfinal efter 3-1 mot Napoli på Camp Nou.

Leo Messi blev hjälte för hemmalaget med ett vackert mål och en fixad straff i kvällens åttondelsfinal.

Nu väntar stormöte i kvartsfinalen mot Bayern München.

Det var i den svängiga och VAR-fyllda första halvleken som Barcelona kunde säkra kvartsfinalplatsen. Lionel Messi var, som vanligt, inblandad i mycket av katalanernas offensiv och var också en stor del av kvällens 3-1-seger.

Napoli inledde bäst

Gästerna från Neapel inledde bäst på Camp Nou och Dries Mertens hade en boll i stolpen tidigt. Men Barcelona skulle ta ledningen på hörna. Trots en misstänkt regelvidrig knuff i straffområdet så godkändes Clement Lenglet nickmål.

Sedan klev Lionel Messi in i handlingarna. Argentinaren kunde utöka ledningen efter att ha tråcklat sig igenom ett passivt Napoli-försvar. Efter att han sett ut att ha tappat bollen både en och två gånger fick Barcas nummer tio iväg ett väldigt fint vänsteravslut intill den bortre stolpen.

Barcelona fick sedan ett vackert mål bortdömt för hands efter ett tveksamt VAR-beslut och mer VAR skulle det bli. Barcelona fick strax efter en straff i en underlig situation där Messi stal bollen från Kalidou Koulibaly.  Napolibacken verkade aldrig se Messi bakom ryggen och gick för en kraftfull rensning. Men istället för att träffa bollen träffade senegalesen Barcelonaspelarens fot och efter en lång VAR-koll dömde den turkiske domaren till slut straff. Från elva meter var sedan Luis Suarez skoningslös och satte dit 3-0.

Bayern väntar i kvarten

En ovanligt händelserik första halvlek avslutades med ytterligare en starff, denna gång till de italienska besökarna. Lorenzo Insigne gav napolitanarna en gnutta hopp med sitt 3-1 inför dubbelmötets avslutande halvlek.

Väl där var det Napoli som jagade två mål mot ett solitt Barca-försvar. Italienarna kom aldrig närmare än ett bortdömt mål från polacken Arek Milik och Barca kunde säkra avancemang med totalt 4-2 i dubbelmötet. Väl där väntar kvällens andra vinnare – Bayern München.

MER FOTBOLL: Dejan Kulusveski: ”Jag hade svårt att ta på mig skorna” (8 augusti 2020)