Edison Cavani drar till. Foto: TT Nyhetsbyrån

Cavani fortsatt het när United avancerade till semi

Uppdaterad
Publicerad

Edinson Cavani målade.

Victor Lindelöf rensade.

Och Manchester United städade av Granada och är klart för semifinal i Europa League.

Redan sex minuter in i kvartsfinalreturen stängde Edinson Cavani dubbelmötet. Manchester United hade 2–0 med sig från första mötet, och efter nick från Paul Pogba tryckte uruguayanen in 3–0 totalt till United. Spanjorerna behövde då göra tre mål för att avancera, men lyckades inte sätta något.

– Vi vet vilken nia han är, vi vet hur han rör sig, säger Bruno Fernandes om lagkompisen Cavani till Discovery.

Europa League

Lindelöf stabil

I en match där svenske landslagsbacken Victor Lindelöf stod för sex rensningar under de inledande 25 minuterna, två fler än någon annan spelare på planen. Och tidningen Manchester Evening News gav mittbacken en sjua av tio i halvtidsbetyg, och tyckte han var felfri.

På tillläggstid ordnade Granada själv, som slog ut Malmö FF i play off, slutresultatet. Jesus Vallejo nickade ett inlägg i eget mål bakom Rui Silva – 2–0 i matchen, och 4–0 totalt till United.

I semifinalen, som inleds 29 april, ställs Manchester United mot Roma.

– Alla lag är svåra, Roma är bra defensivt, vi kommer att veta vad vi ska göra när det är dags för match, säger Fernandes.

UEFA Europa League

Manchester United logo

Manchester United

2 - 0

Granada CF logo

Granada CF

Old Trafford, Manchester
Publik: 0
Domare: István Kovács

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet