Manchester City rusar mot ny ligatitel. Foto: Bildbyrån

Manchester City har greppet om ligatiteln – efter derbysegern

Manchester City har kopplat greppet om ligatiteln efter en mycket meriterande 2-0-seger i stadsderbyt mot United.

De ljusblå fick dock god hjälp av spanske målvakten David De Gea som var olycklig vid det ena målet.

Tre omgångar återstår nu av Premier League. Efter dagens 2-0-seger mot Manchester United har nu Manchester City en poäng till godo på Liverpool i tabellen.

Detta efter att Bernardo Silva och Leroy Sane gjort var sitt mål i den andra halvleken på Old Trafford.

Tre matcher från en titel

Vid Sanes 2-0-mål efter dryga timmen var målvakten David De Gea väldigt olycklig. Målvakten klarade inte av att hålla tyskens skott på första stolpen, utan styrde in den med ena benet.

– Vi inledde inte speciellt bra i dag, men vi behöll lugnet och i den andra halvleken hittade vi rytmen. Det var skillnaden idag. Men det är mycket kvar att spela. Vi har tre tuffa matcher kvar, både för oss och Liverpool, säger Vincent Kompany till Viasat.

Annars höll United och Victor Nilsson Lindelöf stången väldigt bra under den första halvleken, med ett lågt försvarsspel. När väl det första målet kom hade hemmalaget ingen chans.

Med Champions League inräknat har United nu sju förluster senaste nio matcher och parkerar därmed på en sjätteplats i tabellen, med häng på just en CL/EL-plats.

Detta mycket tack vare att tabellfemman Arsenal förlorade med klara 3-1 borta mot Wolverhampton.