Ilkay Gündogan lämnar Manchester City efter att ha vunnit Champions League. Nu väntar FC Barcelona. Foto: Sedat Suna/EPA/TT

Manchester City-kaptenen Ilkay Gündogan klar för FC Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Ilkay Gündogan, 32, är klar för Barcelona.

Mittfältarens avtal med den katalanska klubben sträcker sig fram till den 30 juni 2025, meddelar Barça på sin hemsida.

– Det var ett av de tuffaste samtalen jag behövt ta, att ringa till Pep och säga att jag skulle lämna, säger tysken enligt Daily Mail.

Gündogan var med och vann trippeln (Premier League, Champions League och FA-cupen) med Manchester City den gångna säsongen, där han även var lagkapten.

Citys tränare Pep Guardiola hoppades kunna övertala Gündogan – som var den förste spelaren han värvade till Manchester City – att förlänga sitt kontrakt med klubben, men nu lämnar alltså 32-åringen för ett nytt äventyr då hans avtal med den engelska klubben går ut i sommar.

– Det var ett av de tuffaste samtalen jag behövt ta, att ringa till Pep och säga att jag skulle lämna. Allt jag kunde säga var tack. Inte bara för denna säsong eller för alla troféer, utan även för att han tog hit mig från början. Jag kommer aldrig att glömma när jag skadade mitt knä i slutet av min säsong med Dortmund (2016) och behövde opereras, säger tysken enligt Daily Mail, och fortsätter:

– Jag var så orolig över att City skulle dra sig ur affären. Men Pep ringde mig och sa att det inte skulle spela någon roll hur lång tid det skulle ta.

”Varit ett privilegieum”

Och att Gündogan är tacksam för sin tid i City råder det ingen tvekan om.

– Den här klubben fick mig att förverkliga alla mina drömmar. Det har varit ett privilegium att vara den del av Manchester City de senaste sju åren, säger han i en kommentar på Citys hemsida.

Den tyske mittfältaren kom till City sommaren 2016 från Borussia Dortmund.

KLIPP: Fredrik Reinfeldts tydliga besked om VAR: ”Det här är vår framtid” (20 juni 2023)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska fotbollförbundts ordförande Fredrik Reinfeldt vill se VAR i allsvenskan. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.