Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pep Guardiola om revanschen mot Real: ”All smärta fanns med oss” Foto: Bildbyrån

Manchester City till final i Champions League efter kross

Uppdaterad
Publicerad

Manchester City är klart för Champions League-final.

I semifinalen fick engelsmännen ta rejäl revansch på fjolårets mästare Real Madrid.

– All smärta som vi kände förra året fanns med oss i dag, säger tränare Pep Guardiola efter 4-0-segern.

Förra året hade Manchester City finalplatsen i sina händer ända fram till 89:e minuten i semifinalreturen. Då gjorde Real Madrid tre mål, och snodde segern i sista sekund.

Det var därmed ett revanschlystet Manchester City som glänste i semifinalreturen och vann med 4–0 på hemmaplan och 5–1 totalt. Där norrmannen Erling Braut Haaland lämnade Etihadstadion mållös – men Bernardo Silva blev matchhjälte och tvåmålsskytt mot Real Madrid.

– Det var en ljuvlig kväll för oss, säger Bernardo Silva till BT Sports.

Först öppnade portugisen målskyttet i den 23:e matchminuten. Relativt omarkerad tog han mot en passning från Kevin De Bruyne i straffområdet och tryckte in 1–0 med vänstern. Drygt tio minuter senare utökade Silva till 2–0. Ett motlägg på Ilkay Gündogans avslut landade på Silvas panna och mittfältaren nickade behärskat in bollen när målvakten Thibaut Courtois befann sig ur position.

– Jag är liten men bra med huvudet. Min prestation i den första matchen i Madrid var inte den jag ville ha och det ville jag kompensera. I dag var jag tvungen att göra bättre för mina lagkamrater och supportrarna, säger Silva.

Kan upprepa Uniteds bedrift

City budade på flera mål till, men Courtois utsträckta fingrar eller ribban var i vägen för hemmalaget och Braut Haaland. Sedan kom målet som stängde semin, 3–0 efter självmål av Eder Militao som styrde in De Bruynes frispark.

4–0 blev matchens slutresultat och 5–1 totalt till Manchester City, som är nu framme i sin andra Champions League-final, 2021 förlorade de mot Chelsea med 0–1. Nu väntar Inter 10 juni i Istanbul och möjlighet att ta den tyngsta titeltrippeln. Förutom CL-finalen leder City Premier League med tre omgångar kvar och ska möta antagonisten Manchester United i FA-cupfinal den tredje juni.

Den enda klubben som lyckats vinna de tre titlarna under en säsong är just Manchester United 1999.

UEFA Champions League

Manchester City logo

Manchester City

4 - 0

Real Madrid logo

Real Madrid

Etihad Stadium, Manchester
Publik: 52313
Domare: Szymon Marciniak

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.