Foto: Twitter/TT

Manchester United-supportrar tog sig in på planen inför stormötet

Uppdaterad
Publicerad

Tusentals Manchester United-supportrar protesterade i dag mot klubbens ägare inför stormötet med Liverpool. En del av supportrarna bröt sig in på arenan och gick in på planen på Old Trafford. Matchen var sedan tvungen att skjutas upp.

I kölvattnet av planerna på en superliga ordnades i dag en stor protest mot Manchester Uniteds ägare, den amerikanska Glazer-familjen. Tusentals supportrar samlades utanför arenan Old Trafford och efter en tid tog sig en del till och med in på arenan och planen.

Vid 16-tiden var supportrarna borta från gräset, men protesterna och ramsorna mot ägarna fortsatte utanför.

Supportrar samlades även utanför Manchester United-spelarnas hotell. De blockerade utgången och hindrade spelarbussen från att åka.

Matchen var planerad att börja 17.30, svensk tid, men den har nu skjutits upp. Vilket datum den ska spelas i stället är inte klart.

”Vi känner med polisen och vakterna som var tvungna att ta hand om en farlig situationen som inte har något med fotboll att göra”, skriver Premier League i ett pressmeddelande.

Även Liverpool kom med ett uttalande.

”Den allmänna säkerheten måste vara faktor nummer ett i alla sådana här beslut. Det var helt tydligt inte möjligt att garantera det idag i en situation som eskalerade snabbt”, skriver man bland annat.

SE MER: Därför kollapsade nya ”superligan” (21 april 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.