Manchester United vann stormötet med Chelsea – McTominay stor hjälte

Manchester United tog tre viktiga poäng i stormötet med Chelsea (2-1).

Stor segerorganisatör blev Scott McTominay med sina två mål.

– Fantastiskt att göra två mål, säger han i Viaplays sändning.

Matchen mellan Manchester United och Chelsea blev händelserik. Redan i den sjätte minuten fick United straff efter en VAR-granskning och från elva meter sumpade lagkapten Bruno Fernandes chansen att sätta 1-0.

Matchen böljade fram och tillbaka med chanser åt båda håll och i den 20:e minuten spräckte Man United målnollan. Den skotske mittfältaren Scott McTominay skickade in 1-0. Chelsea kvitterade precis innan halvtidsvilan genom Cole Palmer.

Nilsson Lindelöf byttes ut

Med dryga 20 minuter kvar av matchen höll sig Scott McTominay framme på nytt och satte 2-1 på ett inlägg. Gästande Chelsea tryckte på men lyckades inte kvittera och tre viktiga poäng för United som igår portade vissa journalister från att bevaka klubbens verksamhet.

Noterbart är att Victor Nilsson Lindelöf byttes ut i paus. Oklart varför.

Manchester City åkte på en tung förlust

I Birmingham lyckades Aston Villa besegra regerande mästaren Manchester City med 1-0 när Leon Bailey avgjort en kvart från slutet.