ARKIVBILD. Diego Maradona. Foto: Bildbyrån.

Maradonas advokat vill utreda legendarens död

Uppdaterad
Publicerad

Diego Maradona dog i sitt hem i går.

Fotbollslegendarens advokat vill utreda vad som hände kring hans död.

– Det tog mer än en halvtimme för ambulansen att anlända, det är kriminell idioti, skriver Maradonas advokat Matias Morla på Twitter.

I går fick Diego Armando Maradona en hjärtattack i sitt hem i Buenos Aires. Han avled, 60 år gammal.

Sex ambulanser kom till Maradonas hem för att försöka rädda hans liv.

Vill starta en utredning

Fotbollslegendarens advokat Matias Morla är kritisk till vården av Maradona. Han tycker att man ska starta en utredning.

– Enligt vad åklagare sagt är det oförklarligt att Diego inte fick någon uppmärksamhet från den medicinska personalen under tolv timmar. Det tog mer än en halvtimme för ambulansen att anlända, det är kriminell idioti. De här faktauppgifterna får inte gå obemärkt förbi och jag ber om att det undersöks ända till slutet. Som Diego sa till mig: ”Du är min soldat, som agerar utan nåd”, skriver advokaten Matias Morla på Twitter.

Maradonas läkare, Alfredo Cahe, är inne på samma linje.

– Diego behandlades inte på rätt sätt. Han borde ha varit på ett sjukhus, en patient i hans tillstånd ska inte skrivas ut efter en vecka. Att han skickades hem var ett dumt misstag, säger Cahe till CalcioMercato.

KLIPP: Vi tittar närmare på århundradets mål

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.