Marcus Berg. Foto: Bildbyrån

Näthat mot Berg efter missen – kan polisanmälas

Uppdaterad
Publicerad

Anfallaren Marcus Berg missade en jättechans i andra halvlek då Sverige spelade 0-0 mot Spanien. Efter matchen fick han många hatkommentarer på sociala medier.

– Det är inga konstigheter, ibland har man turen med sig ibland har man det mot sig, säger Alexander Isak om missen till Aftonbladet.

Alexander Isak stod för en imponerande individuell prestation då han sedan spelade fram till Marcus Berg som i princip hade öppet mål. Berg fick ingen träff på bollen och missade mål.

Om den bollen hade gått i mål hade Sverige tagit ledningen efter att ha varit väldigt tillbakapressade av Spanien. Efter matchen fick Berg motta många hatkommentarer på sociala medier.

Fotbolls-EM

– Det är så löjligt, så löjligt. Jag tänker inte ens lägga energi på det. Jag och alla andra i laget vet hur viktig ”Mackan” är för oss. Så det är otroligt lågt att hålla på med det där, säger Robin Olsen.

Stöttas av Durmaz

En som visar sitt stöd för Marcus Berg är Jimmy Durmaz som skriver:

”Fortsätt gör det du gör broder. Du vet vilka och vem du ska lyssna och bry dig om. Kör hårt nästa match igen. Vi behöver er alla för att ta oss så långt som möjligt”.

Svenska fotbollförbundet överväger en polisanmälan.

– Vi håller koll och scannar av flödena här under kvällen. Vi kommer att sammanställa det imorgon. Sedan har vi löpande kontakt med vår säkerhetsavdelning utifall att vi kommer behöva agera med polisanmälan eller liknande, säger landslagets presschef Jakob Kakembo Andersson till Aftonbladet.

KLIPP: Här missar Berg öppet mål

Europamästerskapet

Spanien logo

Spanien

0 - 0

Sverige logo

Sverige

Estadio La Cartuja, Sevilla
Publik: 10559
Domare: Slavko Vincic

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet