Robin Olsen storspelade: ”Det är klart att jag är nöjd”

Uppdaterad
Publicerad

Stort spanskt bollinnehav – flera sylvassa målchanser.

Men svenske målvakten Robin Olsen stod emot som en vägg.

– Jag är nöjd, det är klart att jag är nöjd. Otroligt skönt, säger Robin Olsen till SVT Sport.

Spanien tog tag i bollen direkt – öste på från start. Sverige stod långt ner, hade det tufft och fick kriga mycket utan boll.

Det spanska laget skapade flera heta målchanser, men Robin Olsen räddade Sverige flera gånger.

Fotbolls-EM

Olsen klev fram tidigt och stod för en suverän räddning på en nick från nära håll.

– Han gör några riktigt bra räddningar. Som helhet är det lugnt och stabilt. Det är inte så att det regnar målchanser, trots att de har mycket boll, säger förbundskapten Janne Andersson till SVT Sport.

”Otroligt skönt”

I slutminuterna höll de svenska fansen andan när Gerard Moreno nickade från nära håll. Men Olsen räddade Blågult igen.

– Jag är nöjd, det är klart att jag är nöjd. Men det var fler än jag som var med och tog hem den här poängen.. Det var en otrolig laginsats. Vi gör inte vår bästa match, det är inte den mest förtjänta poängen vi har tagit. Men vi krigar och visar att vi vill det här. Otroligt stolt över att se grabbarna löpa som de gjorde, säger Robin Olsen till SVT Sport.

Hur skönt var det att visa vad du kan?

– Otroligt skönt. Det är klart att jag hade velat spela mer i klubblaget (Everton). Så jag ska inte stå här och säga att det inte var skönt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet