Foto: BildbyrånVisa alla (3)
Visa alla (3)

Så var AIK-Djurgården – minut för minut

Publicerad

Serieledande Djurgården missade chansen att rycka i guldstriden.
Rivalen AIK vann söndagens derby med 1–0 inför rekordpublik.
SVT Sports Petter Öhrling direktrapporterade – minut för minut.

SVT rapporterade · Följ det allsvenska toppmötet AIK-Djurgården

AIK–Djurgården 1–0 (1–0)
Matchen är slut.
Mål: 1–0 (23) Sebastian Larsson (straff).
Utvisning, AIK: Enoch Kofi Adu. Varningar, AIK: Tarik Elyounoussi, Nabil Bahoui. Djurgården: Marcus Danielson, Fredrik Ulvestad.
Domare: Andreas Ekberg.
Publik: 45 367 (Friends Arena, Solna).
11.17
Tror på Djurgården, trots att hjärtat klappar för Bajen.
11.22
AIK vinner, derbyspöket regerar!
12.16
Varför alltid denna Stockholmscentrering? Vi som bor på ’landsbygden’ får aldrig en sådan här sida när våra derbyn spelas. ’Public service’ borde väl vara ’Public service’ och inte ’Stockholm service’ ?
12.21
Framåt Djurgårn!
12.23
@Åke: Det handlar om ettan mot tvåan i allsvenskan - som dessutom råkar vara ett derby. Det handlar inte om i vilken stad matchen spelas.
12.30
Det handlar absolut om vilken stad det spelas i. Hade det handlat om t ex Örebro-Elfsborg som legat etta och tvåa och mötts så hade ni inte haft en sådan här sida.
13.15
@Åke Det spelar väl även in att intresset inte blir lika utbrett i mindre städer. Örebro och Borås har inte i närheten så många invånare som Stockholm. Att Stockholmslagen har fler engagerade supportrar bidrar säkert till mer uppmärksamhet generellt och således ett starkare nyhetsvärde för "allmänheten".
Sen kan man ju också fråga sig när senast två lag som Örebro och Elfsborg var i en seriefinal? Storstadslagens ekonomier, där antal supportrar säkert spelar in, ger bättre förutsättningar i det övergripande tabelläget. Rättvis eller orättvist, det är bara så det är.
13.40
@Rickard. Även om allt det du skriver är rätt så frågar jag mig ändå som skattebetalare om det är ok att ’Public service’ behandlar lag olika? Självklart är det inte det. En privat aktör gör skillnad på lag och det får jag acceptera, men jag förväntar mig något annat av ’Public service’ Varför ska jag betala till något som ändå inte belyser mitt sammanhang på det sätt som de i Stocholm får sig till del? Det är där skärningspunkten i frågeställningen ligger för min del.
13.44
Startar matchen på utsatt tid?
Storpublik väntar i allsvenska toppmötet
Allsvenskan
AIK logo

AIK

1 - 0

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

Friends Arena, Solna
Publik: 45367
Domare: Andreas Ekberg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer