Mardrömssiffror för Liverpool – har nu fem raka hemmaförluster

Liverpool hade aldrig förlorat fem raka hemmamatcher i ligan – fram tills i dag.

Mason Mount blev matchhjälte när gästande Chelsea vann med 1-0.

– Vi har förlorat många matcher nu. Men det är inte bara på Anfield, vi förlorar mycket även på bortaplan, säger Liverpool-tränaren Jürgen Klopp till Skysport.

Liverpool vann senast vann mot Sheffield United, på bortaplan, i Premier League. Men hade fyra raka hemmaförluster i ligan – och Liverpool har aldrig förlorat mer än fyra raka hemmamatcher tidigare.

Men det såg gästande Chelsea till.

I mitten av första halvlek satte Chelsea-anfallaren Timo Werner bollen i mål – trodde han. Men efter en VAR-koll blev målet bortdömt.

Chelsea skulle dock ta ledningen innan pausvilan. Det när Mason Mount satte ett välplacerat avslut till 1-0.

”Måste bli bättre i avgörande lägena”

I den andra halvleken tryckte hemmalaget på för en kvittering. Men Liverpool hade inte ett enda avslut på mål när 70 minuter var spelade.

– Vi hade jättemånga bra anfall men vi måste bli bättre i det avgörande lägena, säger Jürgen Klopp till Skysport.

1923 var senast Liverpool förlorade fyra raka hemmamatcher i ligan. I kväll sattes en ny bottennotering för klubben – Chelsea besegrade Liverpool med 1-0.

– Det var en riktigt stor seger, säger matchhjälten Mason Mount.

KLIPP: Här frälser Jesus Manchester City (3 mars, 2021)