Atalanta såg ut att gå till en sensationell Champions League-semifinal.

Men två snabba mål i slutminuterna förändrade allt.

PSG tog sig istället till klubbens andra semifinal.

– En galen match, säger matchvinnaren Eric Maxim Choupo-Moting.

Bergamo-laget Atalanta har bara spelat semifinal i någon Europacup en gång i historien: Cupvinnarcupen 1987-88, där det blev förlust mot belgiska Mechelen.

I kväll såg de ut att ta sig till sin andra Europa-semifinal, då laget länge ledde med 1–0 mot franska storlaget Paris Saint-Germain.

Vänsterskott i krysset

Ledningsmålet kom en halvtimme in i matchen. Duvan Zapata tappade bollen utanför straffområdet, men den studsade då fram till kroatien Mario Pasalic till höger.

Pasalic slog då till med vänsterfoten på ett tillslag – och fick till en kanonträff och bollen gick in i det bortre krysset.

Marquinhos kvitterade

Den andra halvleken blev i princip en enda lång PSG-press, men Paris-laget – som bara spelat en enda tävlingsmatch sedan mitten av mars – hade svårt att skapa riktigt heta chanser.

Men till slut kom det. Marquinhos kvitterade först i den 89:e minuten efter en tilltrasslad situation i straffområdet, och sedan – i den tredje tilläggsminuten – satte inhopparen Eric Maxim Choupo-Moting 2–1, efter fint förarbete från Neymar och Kylian Mbappé.

– Ett lag med dessa kvaliteter kan göra två mål på två minuter. Det är lite sorgligt. Jag tycker synd om laget och synd om Bergamo. Men det är okej. Låt oss se framåt, det här är en bra lektion för oss inför nästa säsongs Champions League. Vi har gjort en bra säsong här och i Serie A, säger Mario Pasalic i den officiella tv-intervjun efter matchen.

”En galen match”

Därmed är PSG klart för sin första Champions League-semifinal 1995 (förlust mot Milan).

– Det var en galen match. En tuff match mot en tuff motståndare. Det var inte enkelt, säger Choupo-Moting till BT Sport.

Kan tangera Real-rekord

I semin ställs PSG mot vinnaren i morgondagens match mellan Emil Forsbergs Leipzig och Atletico Madrid.

– Vi har aldrig vunnit Champions League. Men med ett så pass bra lag som vi har så kan vi ha den ambitionen. Vi kommer att ge allt vi har i nästa match och kommer fortsätta att tro, säger Choupo-Moting.

Gör PSG mål i nästa match tangerar de Real Madrids rekord på 34 raka Champions League-matcher med gjorda mål, enligt statistikföretaget Gracenote.