Foto: Bildbyrån

Märkliga bråket – vägrade bytas ut inför straffavgörandet

Uppdaterad
Publicerad

Mauricio Sarri ville byta ut Kepa Arrizabalaga efter en skada i förlängningen av ligacupfinalen.

Men den spanske målvakten vägrade – något som gjorde Chelseatränaren rosenrasande.

Sedan förlorade laget straffläggningen mot Manchester City.

Den engelska ligacupfinalen mellan Chelsea och Manchester City blev en mållös historia över 90 minuters spel. Därefter följdes en mållös förlängning där City var närmast segern efter en chans för Raheem Sterling med bara minuter kvar av förlängningsspelet. Ett läge som Chelseas målvakt Kepa Arrizabalaga – världens dyraste målvakt när han köptes i somras – räddade.

Men i samband med räddningen drabbades spanjoren av kramp och tränaren Maurizio Sarri ville då byta ut honom till förmån för Willy Caballero inför straffarna. Samme Caballero som är en erkänt duktig straffmålvakt och som dessutom nyligen spelat i just Manchester City.

City vann

Arrizabalaga vägrade då gå av planen.

Den hetlevrade Sarri blev då skogstokig på sidlinjen. Italienaren gestikulerade, viftade vilt, skrek, kastade en vattenflaska och var sedan halvvägs på väg till omklädningsrummet innan han stoppades av Chelseaspelare.

Arrizabalaga var dock trofast, han skulle inte av planen. Trots att spanjoren blev kvar förlorade sedan Chelsea straffläggningen efter att just Raheem Sterling skjutit in avgörandet. Klubbens andra raka ligatitel.

– Jag har aldrig sett något liknande. Jag önskar att jag kunde göra så varje gång tränaren vill byta ut mig. Jag vet hur bra Willy Caballero är på straffar. När vi vann här senast så avgjorde han för oss, så jag ville inte att han skulle bli inbytt, säger Manchester Citys Vincent Kompany enligt BBC.

Efter matchen försökte dock Maurizio Sarri att avdramatisera den smått bisarra händelsen.

– Den situationen var ett missförstånd. Jag hörde att målvakten hade fysiska problem och att vi måste göra en ett byte. Det var först när läkaren kom några minuter senare som jag förstod hur det låg till. Det var ett missförstånd, sade tränaren efter matchen.

Engelska Ligacupen

Chelsea logo

Chelsea

3 - 4

0-0 (Fulltid)

Manchester City logo

Manchester City

Wembley Stadium, London
Publik: 81775
Domare: Jon Moss

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.