Matilda Plan kommer närmast från Eskilstuna United. Foto: Djurgården Fotboll

Matilda Plan klar för Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Plan har i flera år varit en av stöttepelarna i Eskilstuna United. Då laget nu degraderats från damallsvenskan av ekonomiska skäl så väljer hon att flytta. Ny klubb för 24-åringen är Djurgården.

– Jag hoppas jag kan vara med och lyfta laget ännu högre upp i tabellen, säger hon till klubbens hemsida.

Djurgården, som slutade tia i damallsvenskan 2022, har värvat försvararen Matilda Plan på ett tvåårskontrakt. Hon lämnar därmed Eskilstuna United, som hon har representerat hela sin fotbollskarriär.

– Det här känns jättebra och det ska bli kul att komma igång. Jag har ju bara varit i Eskilstuna tidigare så det ska bli roligt med en ny utmaning och komma till en så pass stor förening som Djurgården. Jag hoppas att jag kan vara med och lyfta laget ännu högre upp i tabellen, säger hon.

Att spela kvar i Eskilstuna var inte ett alternativ efter tvångsdegraderingen.

– Jag kände att jag inte vill spela i Elitettan, utan jag vill mycket mer med min fotboll. Så att Djurgården visade intresse var väldigt positivt för min del.

Sportchefen Jean Balawo tror att Plan, som har tio U23-landskamper på meritlistan, kommer att bidra på många sätt.

– Jättekul att vi får in en så pass kvalitativ spelare som Matilda. Vi tror att hon kommer att bidra både på och utanför planen då hon kommer med en hel del erfarenhet, säger han.

Plan var tidigare även en storstjärna inom bandyn och har vunnit SM-guld med Västerås, men från och med 2020 så satsar hon enbart på fotboll.

MER DAMALLSVENSKAN: Eskilstuna United beviljas inte elitlicens – tvångsdegraderas från damallsvenskan (5 december)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lina Bertilsson, ordförande i Eskilstuna United, är besviken på nedflyttningsbeskedet. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.