Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Matilda Vinberg om flytten i spelaren. Foto: Jessica Gow/TT

Matilda Vinberg om flytten till Tottenham: ”Svinbra kontrakt”

Uppdaterad
Publicerad

Matilda Vinberg, 20, är tillbaka på Tele2 arena efter att ha bytt Hammarby mot Tottenham.

Men tiden i London har handlat mycket om att acklimatisera sig.

– Det har varit mycket praktiskt som har gjort att man kanske inte har kunnat fokusera helt på fotbollen än, säger hon.

Efter ett 2023 med cup- och SM-guld med Hammarby lämnade Matilda Vinberg tryggheten för spel i engelska Tottenham.

Nu är hon tillbaka på välbekant mark när landslaget ska spela mot Bosnien och Hercegovina på Tele2 arena. Hon kan blicka tillbaka på sina första veckor i London som några bra sådana, men det har också varit mycket nytt.

Damlandslaget i fotboll

– Det har varit en stor förändring och ett stort steg att flytta hemifrån, byta land och skapa sig en helt ny miljö. Det är speciellt men det har också varit väldigt spännande och lärorikt, säger hon.

Något som har varit till stor hjälp är Tottenhams blågula inslag i form av landslagskollegan Amanda Nildén samt klubbens tränare Robert Vilahamn.

– Det kändes som en trygghet att ha någon svensk i ett lag som man kommer in i. Jag kände ingen av spelarna när jag först kom så att ha honom var väldigt skönt. Framför allt nu första tiden med många praktiska saker att ta hand om. Han har stor förståelse för det och han är väldigt medveten om att det tar lite tid och att det inte är någon stress.

”Svinbra kontrakt”

Bytet till Tottenham har även gett en hel del klirr i kassan.

– Det var mycket jobb i vintras för att få till ett bra kontrakt och det var mestadels min agent som tog den delen. Hon fixade ett bra kontrakt.

Var det bättre än du vågade drömma om?

– Egentligen var det inget jag var så insatt i. Jag gick bara med i flowet och tänkte att det kanske är ett bra kontrakt och då sa hon att det är ett svinbra kontrakt, haha.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet