Mats Gren frågade om nytt jobb – strax innan premiären

Uppdaterad
Publicerad

Mats Gren är tränare för Göteborg FC som spelar premiär i damallsvenskan på söndag.

Trots det hörde han sig för om nytt jobb i Al Jazira i Förenade Arabemiraten bara dagar innan.

”Lägg ner det bara”, skriver Gren i ett sms till SVT Sport.

På LinkedIn skrev han så här till Al Jaziras fotbollsansvarige Mads Davidsen:

”Hej, Mads. Jag skulle ha stort intresse av att komma till Al Jazira som tränare. Kan jag skicka mina handlingar till dig på en mail adress eller hur kan jag göra det? Med vänlig hälsning, Mats Gren.”

Davidsen svarade att de inte sökte någon tränare just nu.

”Lägg ner det bara”

Mats Gren menar att hans förfrågan inte är något att bry sig om.

”Lägg ner det bara, det blev en elefant av ingenting. Jag är inte på väg bort alls och trivs jättebra i Göteborg FC och kommer att uppfylla mitt avtal där och hoppas kunna vara kvar längre än så. Jag känner Mads sen långt tillbaka och var mest ute efter en kontakt till honom igen. Men att något sånt ska bli så stort som inte är nåt alls – svårt att förstå”, skriver Gren till SVT Sport.

Klubben ser inte Grens meddelande som något allvarligt.

– Det här förändrar egentligen inget. Mats har kontrakt med oss och han kommer att fortsätta träna oss. Det här var en kontakt med en gammal kompis. Möjligen ett misstag att det skedde på ett offentligt forum, men han kommer att vara kvar hos oss och han kommer inte att träna Al Jazira, Bayern München, AIK eller något annat, säger pressansvarige Tore Lund till SVT Sport.

”Absolut lite skämtsamt”

Det ser ändå väldigt mycket ut som en jobbförfrågan.

– Jag tror det är lite gnabb och lite tjöt mellan två gamla kompisar. Jag har pratat med Mats och vår ordförande Peter Bronsman idag och vi har redan lagt det här bakom oss.

Du menar att det var skämtsamt skrivet?

– Absolut lite skämtsamt. Om jag hade varit Donald Trump hade jag sagt fake news, men jag är inte Donald Trump så jag säger inget åt det hållet. Vi har premiär på söndag och vi kommer att gå vidare. Detta ligger bakom oss och Mats Gren kommer att vara vår tränare både i år och nästa år.

KLIPP: Damklubbarnafår bara 3 procent av krispengarna (24 juni 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.