Mats Gren inför Manchester City: ”De kommer ha det lite jobbigare”

Uppdaterad
Publicerad

Det smäller direkt för Göteborg FC i Champions League.

Stjärnfyllda Manchester City – med Ellen White i spetsen – väntar i den första rundan.

– Här på konstgräset tror jag att vi kommer att ha en fördel, vi kommer att kunna sätta fart på bollen, säger tränaren Mats Gren till SVT Sport.

På sista träningen före match gnuggade Göteborg fasta situationer, en disciplin som Manchester City är erkänt starkt. Och engelska landslagets skyttedrottning Ellen White är en av spelarna som kräver tät bevakning.

– Vi kommer att försöka vara så starka som möjligt i boxen och skulle det vara fasta situationer i det defensiva gäller det att få bort bollen så klart, säger Stina Blackstenius.

– I det offensiva gäller det att våga ge sig in i dem situationerna, det kan vara avgörande, fortsätter anfallsstjärnan.

Engelska ligafyran Manchester City är favorit i dubbelmötet, men det svenska mästarlaget kan överraska, framförallt på hemmaplan.

– Här på konstgräset tror jag att vi kommer att ha en fördel, vi kommer att kunna sätta fart på bollen, säger tränaren Mats Gren.

Han fortsätter:

– De kommer ha det lite jobbigare att hinna in i närkamperna, så blir det alltid på konstgräs.

Svenska mästarlagets målsättning inför första ronden mot City är klar.

– Det är här vi ska skapa oss ett bra utgångsläge inför andra matchen, säger Gren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.