Målvakten Zecira Musovic kritisk till Uefa. Foto: Bildbyrån.

Musovics kritik mot Uefa: ”Det är så absurt”

Uppdaterad
Publicerad

FC Rosengård landade igår i Tiblisi, Georgien, för att spela första matchen i Champions League mot Lanchkhuti, och det blev ett chartrat plan som klubben själv betalar.

– Känns ändå bra att klubben kan ge oss den tryggheten, säger Zecira Musovic till SVT Sport

Zecira Musovic är en av de spelare som varit starkt kritiska till den skillnad som Uefa gör mellan herr- och damversionerna av Champions League-turneringen. I ett inlägg på Twitter ställer hon sig frågan om damernas hälsa är oviktig och när SVT når henne på telefon i Tiblisi fortsätter hon resonemanget.

– Ja, jag blev väldigt besviken och irriterad över det och jag hatar det här med att klaga och vara girig och man ska ha och man ska ha. Samtidigt, jag klagar inte över att vi inte får pengar över att köpa en lyxväska eller går runt med fetaste klockan, utan någonstans vill jag som spelare känna mig trygg.

”Det är så absurt”

Just att det inte handlar om bekvämlighet utan säkerhet är något hon återkommer till flertalet gånger.

– I vanliga tider så hade vi satt oss på ett flyg och så hade vi mellanlandat fem gånger och vi hade accepterat det, vi är vana vid att kämpa och att allt inte ska vara så jäkla smidigt. Men att Uefa i dessa tider går ut och säger att vi ska hjälpa er så att ni ska känna er trygga. Ni ska kunna hålla er i bubblan och följa restriktionerna och sen inte gör det till det andra könet det är så absurt att jag inte vet var jag ska ta vägen, säger Musovic.

”Gick in med noll förväntningar”

Det sista ordet är antagligen inte sagt i frågan om kostnaden för det chartrade planet, enligt vad sportchef Therese Sjögran sa till SVT Sport när lottningen stod klar. En resa de slipper är dock den fem timmar långa färden till hemmalagets vanliga spelplan då denna inte är godkänd för Uefa-spel. Matchen spelas istället i Tiblisi.

– Jag gick in med noll förväntningar vilket såhär i efterhand var bra att jag gjorde. Det är inte den bästa arenan jag har spelat på men...ja, säger den 24-åriga keepern.

Lite information om motståndarna

Laget Lanchkhuti är nykomlingar i dessa sammanhang och spelarna i Rosengård har inte fått så mycket information om dem, mer än att de kan vara oberäknleliga och komma med djupledsbollar eller avslut från oväntade lägen. Det ställer så klart stora krav på målvakten.

– Det blir en annorlunda typ av match, samtidigt så är det en matchbild som faktiskt jag känner till väldigt bra från min tid här i Rosengård. Det är ofta att vi har bollen långa stunder och helt plötsligt kommer det ett friläge. Absolut svårare mentalt sett till skillnad från när man får göra något var tredje minut, avslutar Zecira Musovic.

KLIPP:  Frida Östberg utser säsongens favoriter och stjärnor i Champions League

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.