Messi tangerade Xavis rekord med dubbla mål

Uppdaterad
Publicerad

Det mesta som Leo Messi tar sig för blir i rekordform. I kväll gjorde han två mål när han tangerade Xavis klubbrekord i Barcelonatröjan med 767 matcher.

Barcelona vann mot jumbon Huesca med 4-1 hemma på Camp Nou och gick förbi Real Madrid upp på andra plats i La Liga efter Atletico Madrid. Det skiljer fyra poäng med elva omgångar kvar att spela.

Argentinaren inledde målskyttet i den 13:e minuten när han drev bollen framför sig och avlossade ett tungt skott som gick i ribban, ner på mållinjen och sedan studsade upp i nättaket.

Xavi: ”Helt rätt”

Messi avslutade sedan målskyttet när han i slutsekunderna av ordinarie tid drev inåt i banan och klippte till bollen, som ändrade riktning på en utsträckt fot och ställde målvakten som inte hann ner till det bortre hörnet där bollen smet in för 4-1.

Messi pekade sedan med pekfingrarna mot den mörka Barcelonanatten. I och med att Barcelona är utslaget i Champions League, första gången på 14 år man inte når kvartsfinalen, kan laget koncentrera sig på ligan.

– Det kunde bara bli Leo. Det är fullt och helt rätt att världens bäste spelare genom tiderna också är den som försvarat Barcelonas färger flest gånger, sa Xavi före matchen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.