Malmö FF permitterar. Foto: Bildbyrån

MFF permitterar: ”Står helt stilla”

Uppdaterad
Publicerad

Flera klubbar har redan gjort det. Nu väljer även Sveriges rikaste fotbollsklubb Malmö FF att korttidspermittera ”stora delar av organisationen” för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av coronakrisen.

”Händelserna i omvärlden har gjort att stora delar av vår verksamhet står helt stilla”, säger ordföranden Anders Pålsson i ett pressmeddelande.

”Herrlagets tävlingsverksamhet är uppskjuten, restaurang- och eventverksamheten är obefintlig och en drastisk minskning av antalet besökare i shopen är några exempel på hur våra olika aktiviteter drabbats”, fortsätter han.

Coronavirus i Skåne

MFF skriver dock att bland annat herr- och damelitlagets tränings- och tävlingsverksamhet fortgår, och att korttidspermitteringar på upp till 60 procent införs för den övriga verksamheten från och med den 1 april.

SE MER: Helsingborgs djupa kris: ”Vår elitlicens är rökt”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet