Malmö FF permitterar. Foto: Bildbyrån

MFF:s smäll: 20 miljoner sämre än normalt

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF är en ekonomiskt överlägsen jätte i fotbollsallsvenskan, men coronakrisen har redan börjat gräva djupa hål i Skåneklubbens kassakista.

– I dag kanske vi vet om att vi är 20 miljoner sämre än vi brukar vara vid den här tidpunkten, och det här kan såklart accelerera om det håller i sig, säger MFF:s vd Niclas Carlnén i en intervju på klubbens hemsida.

Han konstaterar att MFF i ett svenskt perspektiv har goda ekonomiska förutsättningar, men att klubben samtidigt vill ta ytterligare steg för att etablera sig i Europa.

Den uppskjutna säsongsstarten har drabbat många svenska fotbollklubbar hårt ekonomiskt. Häcken har tidigare i veckan beräknat att klubben i år kommer att göra ett minusresultat på 40 miljoner kronor.

På fredagen väntas Folkhälsomyndigheten ge besked om en eventuell start av fotbollssäsongen i juni, men det kommer i så fall ske utan publik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona och idrott

Mer i ämnet