MFF-spelarna Rasmus Bengtsson och Eric Larsson. Foto: Bildbyrån

MFF-spelarna om nye tränaren: ”Spännande”

Uppdaterad
Publicerad

Det har ryktats om namn som Ole Gunnar Solskjær och Olof Mellberg.

Men överraskande blev det tyske Uwe Rösler, 49, som tar över tränarjobbet i Malmö FF.

– Vi fick beskedet precis före presskonferensen när han kom in i omklädningsrummet, säger försvarsstjärnan Rasmus Bengtsson till SVT Sport.

Rösler är visserligen ett känt namn i fotbollsvärlden, men att han skulle ta över tränarsysslan i MFF var en mindre bomb.

Han kommer närmast från Fleetwood Town i engelska tredjedivisionen, där han fick sparken i januari efter en rad förluster.

– Det är inget namn som har cirkulerat i tidningarna, men jag tror att klubbledningen har koll på vad de plockar in och att han kommer att passa in bra här, säger Rasmus Bengtsson till SVT Sport och fortsätter:

– De senaste två tränarna har vunnit guld och jag hoppas att Uwe gör detsamma.

”Verkar veta vad han vill”

Rösler hälsade på spelartruppen strax före Malmös presskonferens vid lunchtid.

– Han kom in omklädningsrummet och hälsade på alla lite snabbt. Vi har bara skakat hand och sagt ”hej”, han gör ju sin första träning på torsdag.

Vad fick du för första intryck?

– Att det är en stabil herre som verkar veta vad han vill, säger Bengtsson.

”Ska bli spännande”

Lagkamraten Eric Larsson till SVT Sport på frågan om han är överraskad av valet:

– Jag har inte satt mig in i det där, men kul att det har blivit klart nu och det ska bli spännande att se. Jag har bara sagt hej till honom i dag och vet inte så mycket om honom, säger Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.