MFF-stjärnan inför avgörandet: ”Vore stort för oss alla”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö FF-mittbacken Rasmus Bengtssons säsong har kantats av skador. Men i Europa League-avgörandet mot Midtjylland är 32-åringen utvilad – och hoppfull.

– Det är stort om vi klarar det, säger Rasmus Bengtsson till SVT Sport.

Trots en drömstart i den första playoff-matchen blev det endast 2-2 på hemmaplan mot Midtjylland. Danskarna är det sista hindret för Malmö FF i jakten på Europa League-gruppspel.

En som spelade då, men som har missat stora delar av säsongen och endast spelat sju allsvenska matcher i år, var Rasmus Bengtsson.

Europa League

Mittbacken vilade när MFF körde över Sirius i helgens allsvenska match, men finns nu åter tillgänglig för spel på torsdagen.

– Kroppen känns bra. Jag stod ju över matchen i helgen och har pigga ben och pigg hjärna till torsdag, säger Rasmus Bengtsson till SVT Sport.

– Så som jag har haft det de senaste veckorna, med två veckor utan träning och 90 tuffa minuter förra veckan var det skönt att få några extra dagars ledigt, säger Bengtsson.

Malmö FF svarade för en imponerande första timme i senaste mötet med Midtjylland och hade bud på fler mål vid ställningen 2-0. I stället kunde gästerna reducera och sedermera kvittera, vilket innebär att MFF med största sannolikhet nu måste vinna på bortaplan.

– Vi ska vinna matchen. Vi åker dit som vi gör till alla matcher, att försöka vinna. Om det sedan är med 1-0 eller 2-1 det spelar mindre roll, säger 32-åringen.

Vilken typ av matchbild ser du framför dig?

– Det blir nog som här hemma, tror jag. Det är lite upp till oss hur skickliga vi är med bollen. De lär vilja spela fysisk och hårt. Jag tror det blir en tempostark match med mycket dueller, sedan är det skickligheten som avgör.

Rasmus Bengtsson var med när Malmö FF spelade i Champions League-gruppspelet 2015 och har sedan tidigare spelat i Euopa League med holländska Twente. Han vet hur mycket ett avancemang skulle betyda för klubben.

– Det skulle vara jätteviktigt. Det är stort om vi klarar det, det är inte så lätt som vi folk tror och lyckas vi göra det ännu en gång med Malmö vore det stort för oss alla, säger Bengtsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet