Ex-spelaren Tino Kadeweres flytt ger miljonregn över Djurgården. Foto: Bildbyrån

Spelarflytten som ger Djurgården flera miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Den före detta Djurgården-spelaren Tino Kadewere lämnar Le Havre för Lyon.

Det betyder miljonregn för Dif.

– Han är den spelaren som vi har fått störst intäkter på i historien, säger sportchefen Bosse Andersson till SVT Sport.

På onsdagskvällen blev det officiellt enliigt en tweet från Le Havre. Tino Kadewere, som lämnade Djurgården sommaren 2018, byter klubb i Frankrike. Anfallaren flyttar från Le Havre i Ligue 2 till storklubben Lyon i Ligue 1.

– Det är en saga som är helt fantastisk. Det är klart att vi är otroligt stolta över att Tino hamnar i en av Europas största klubbar: Lyon, säger Djurgårdens sportchef Bosse Andersson.

Övergången ger också klirr i kassan för Dif.

När Kadewere skrev på för Le Havre fick Djurgården över 20 miljoner kronor för anfallaren, enligt Expressen. När Lyon nu köper Kadewere betalar storklubben runt 150 miljoner kronor. Expressen har tidigare uppgett att Dif har en vidareklausul som ger klubben rätt till 10 procent av den övergångsumman.

”Fantastiskt för Djurgården”

Sportchefen Bosse Andersson vill inte kommentera några siffror, men han är nöjd.

– Det är fantastiskt för Djurgården rent ekonomiskt, säger han.

Är det den spelaren ni har tjänat mest pengar på?

– Det är absolut vår största genom tiderna. Det är Michael Olunga och Tino Kadewere som är de två spelarna som har gett störst intäkter. Tino är den spelaren som vi har fått störst intäkter på i historien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.