Sparkad tränare tar över Malmö FF

Uppdaterad
Publicerad

Serben Milos Milojevic tar över som tränare i Malmö FF. Milojevic fick i december sparken från konkurrenten Hammarby sedan han förhandlat med den norska storklubben Rosenborg.

– Jag är först och främst glad över att vara här för att jag delar klubbens ambition att alltid vilja vinna och slåss om titlar. Men också eftersom jag har en stark relation till föreningen. Min plan och dröm har varit att prestera fina resultat och ta mig till Malmö, säger Milojevic till klubbens hemsida.

– Vi har haft en relation med honom sedan flera år tillbaka och känner honom väl. Det var tidigt tydligt för oss att han vill det här väldigt mycket och kommer att ta med sig en stor energi in i jobbet, säger MFF:s sportchef Andreas Georgson.

39-åringen kom in i svensk fotboll 2017 då han blev assisterande tränare i Mjällby. Året efter blev han huvudtränare och förde laget till superettan och året efter allsvenskan, innan han lämnade Sverige för Röda Stjärnan.

Milos Milojevic

Född: 29 september 1982 i dåvarande Jugoslavien.

Nationalitet: Serb.

Tidigare klubbar som tränare: Vikingur, Island, Breidablik, Island, Mjällby, Röda Stjärnan, Serbien (assisterande tränare), Hammarby.

Aktuell: Ny tränare för det regerande mästarlaget Malmö FF.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.