Mimmi Larsson klar för Rosengård: ”Känns superkul”

Uppdaterad
Publicerad

Landslagsanfallaren Mimmi Larsson, 25, är klar för Rosengård.

Hon har skrivit på ett tvåårskontrakt med det regerande mästarlaget.

– Det känns superroligt att komma till ett lag med så höga ambitioner, säger hon till SVT Sport.

I går kom nyheten om att Mimmi Larsson nobbar en kontraktsförlängning med Linköping.

I dag presenterades anfallsstjärnan för Rosengård, som därmed både breddar och spetsar truppen inför Champions League 2020.

– Det här känns helt rätt, skönt att det nu är officiellt. Det är ett beslut som har vuxit fram ju längre säsongen har gått och Rosengård kom in i bilden någon gång under hösten, säger hon på telefon till SVT Sport.

Mimmi Larsson har gjort 22 A-landskamper och fanns också med i det svenska lag som tog VM-brons i somras.

– Under hösten har jag tappat min landslagsplats och den strävar jag efter att ta tillbaka. Jag har spelat på en position i Linköping där jag inte trivs som allra bäst, och nu får jag chansen att spela på samma position i både landslaget och klubblaget, säger Larsson.

”Vinner bara på konkurrensen”

Att få chansen att spela Champions League är också en stor anledning i att det blev Rosengård.

– Det är en klubb med höga ambitioner som har stor potential att göra en resa i Europa som jag gärna vill vara med på. De ska spela Champions League nästa år och kommer med ett SM-guld i bagaget.

Vad säger du om konkurrensen med bland andra Anna Anvegård och Sanne Troelsgaard?

– Jag anser bara att jag vinner på konkurrensen. Det gör att jag utvecklas ännu mer så det känns bara spännande. Det är bra konkurrens och det är förstås någonting som jag vägde in i mitt beslut.

”En forwardstyp vi har saknat”

Mimmi Larsson gjorde nio mål på 21 damallsvenska matcher under säsongen som gick.

Vad var det som inte funkade i Linköping?

– Det var en säsong där man hade hoppats på mer med tanke på den trupp vi hade och den potential som finns i laget. För egen del handlade det mest om positionen och att jag vill få ut mitt bästa. Det var en stor anledning till varför jag valde att röra på mig.

Rosengårds sportchef Therese Sjögran säger i ett pressmeddelande:

– Med Mimmi så har vi ytterligare ett hot och det kommer behövas när vi ska möta dem bästa. Hon är en forwardstyp som vi saknat, väldigt snabb, hänsynslös i boxen och jobbig att möta för alla motstånd.

ARKIV: Genombrottet: Mimmi Larssons hattrick sänkte Schweiz (27 februari 2019)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.