Elfsborg vidare till semifinal i cupen

Häcken hade en jättechans att ta ledningen på Bravida Arena men skottet gick över. Efter det kom hemmalaget aldrig igen och matchen slutade 2-1.

Daleho Irandust hade en jättechans att ge Göteborgslaget ledningen redan i 18e minuten på Bravida Arena i Göteborg när kvartsifinalen i Svenska Cupen kommit igång efter uppehållet.

Men han sköt över och Häcken hämtade sig aldrig. Ett kort tag fick Irandust revansch när han assisterade Bengtsson till en kvittering i 58e minuten. Men drygt en kvart senare förstörde Christopher Mcvei utsikterna för Häcken.

– Det känns jättebra att få avgöra, säger matchvinnaren som såg till att den sumpade chansen från Irandust blev matchavgörande.

Matchen slutade 2-1 till bortalaget Elfsborg.

Semifinalerna spelas den 9 juli: IFK Göteborg–Elfsborg, Mjällby–Malmö FF

Finalen spelas den 30 juli och vilket lag som får hemmamatch lottas efter semifinalerna.