Sebastian Larsson deppar efter AIK:s uttåg. Foto: Bildbyrån

Missarna kostsamma – AIK utslaget

Uppdaterad
Publicerad

Efter 1–0-förlusten i Danmark var AIK piskade att vinna i hemmamötet på Tele2 mot Nordsjälland.

Men historien upprepade sig – AIK missade återigen flera chanser och är nu utslagna efter ett nytt 1–0-nederlag.

– Summerar man allting handlar det om att vi måste sätta våra målchanser, säger Henok Gotiom till SVT Sport.

AIK som inför året gjort en storsatsning har inlett allsvenskan lovande – men i Europa-kvalet tog historien återigen stopp redan innan playoff.

Efter 1–0-förlusten i Danmark i förra veckan, där laget missade straff, friläge och öppet mål, var de svartgula tvingade att göra minst två mål och hålla nollan för att gå vidare.

Istället var det Nordsjälland som tog ledningen på nytt, och AIK som då var tvingade att göra tre mål klarade inte av att få hål på Nordsjällands målvakt Nicolai Larsen någon gång.

”Har tillräckliga chanser”

AIK inledde piggt med en tydlig offensiv riktning i startelvan, men Nordsjälland tog över allt eftersom.

När 18-årige Andreas Skov Olsen gjorde 1–0-målet i den 29:e minuten, efter ett skott som gick mellan benen på AIK-målvakten Oscar Linnér, var det knappast oförtjänt.

Därefter tog Nordsjälland, med en snittålder på 21 år på sin startelva för dagen, över kontrollen över matchen.

I den andra halvleken bytte AIK in mittfältaren Enoch Kofi Adu till förmån för mittbacken Panajotis Dimitriadis och satsade ännu mer offensivt, men lyckades trots flera fina chanser återigen inte förvalta sina lägen.

– Vi har tillräckligt bra chanser både i dag och förra torsdagen men skärpan fanns inte där, summerar man allting handlar det om att vi måste sätta våra målchanser, säger Henok Gotiom till SVT Sport.

– Vi åker på alldeles för många kontringar i dag och efter deras 1–0 var vi tvungna att göra tre mål mål och då blir det för frustrerat, säger Sebastian Larsson.

Se intervjuerna med Henok Goitom och Sebastian Larsson i spelaren ovan.

UEFA Europa League

AIK logo

AIK

0 - 1

Nordsjälland logo

Nordsjälland

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 10946
Domare: Jerome Brisard

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.