Mittbacken stor matchhjälte för Liverpool

Liverpool vann hemma mot Ajax.

Mittbacken Matip blev stor matchhjälte med sitt sena mål till 2–1.

Det är storlagets första CL-poäng för den här säsongen.

Liverpool tog emot Ajax hemma på Anfield med målet att studsa tillbaka efter storförlusten borta mot Napoli (4–1) i första gruppspelsmatchen. Det började bra för de rödklädda som tog ledningen i den 17:e minuten. Mohamed Salah tryckte in ettan efter en passning av Diogo Jota.

Men repliken lät inte vänta på sig från gästerna från Amsterdam. Bara tio minuter senare kvitterade Mohammed Kudus fick bollen vid straffområdeslinjen och drog till, stenhård ribba in bakom en chanslös Alisson i Liverpools mål.

Mittbacken stor matchhjälte

Resultatet såg ut att stå sig matchen ut, och Liverpool såg även ut att storma mot ännu en segerlös match i CL-inledningen. Då klev mittbacken Joel Matip fram och dundrade in 2–1 på nick, på en hörna i 89:e minuten och saken var klar.

Liverpool vann och studsade tillbaka efter chockförlusten senast mot Napoli.