Se Mjällbys segermål mot Hammarby Foto: Bildbyrån

Mjällby i historisk cupfinal – besegrade Hammarby

För första gången någonsin är Mjällby klart för final i svenska cupen.

Alexander Johansson blev stor hjälte när Hammarby besegrades med 1-0.

Det dröjde en halvtimme innan första målet kom till på Strandvallen. Då var det Otto Rosengren som gick på skott utifrån. Hammarbys målvakt Oliver Dovin kunde stoppa bollen, men Mjällbys nyförvärv Alexander Johansson slog till på returen och 1-0 till hemmalaget var ett faktum.

Ledningen stod sig till paus. Och även i andra halvlek hade Mjällby flera vassa chanser. Allra närmast ett andra mål var dock Hammarby. Efter en rensning hamnade bollen hos Shaquille Pinas som gick på avslut. Men innan bollen hamnade i nät hade domaren blåst av för offside på Nathaniel Adjei, och Mjällbys ledning var därför intakt.

Och den stod sig till slutsignal. Det innebär att Mjällby för första gången någonsin är klart för cupfinal, medan Hammarby är utslaget.

Den andra semifinalen spelas under morgondagen mellan Häcken och Djurgården.