Frank Worthington i Birminghams dräkt i en 0-0-match mot Manchester United i augusti 1980. Samma höst gick han till Mjällby, en av 24 klubbar han representerade. Foto: Bildbyrån

Mjällbys Tipsextraprofil har gått bort

Uppdaterad
Publicerad

Den tidigare Tipsextra- och Mjällbyprofilen Frank Worthington gick bort i går, 72 år gammal, bekräftar hans familj i ett uttalande, skriver Reuters.

Worthington var känd som en lirare, både på och utanför fotbollsplanen. Han dök upp i de svenska tv-rutorna i SVT:s ”Tipsextra” titt som tätt medan han spelade för Huddersfield, Leicester och Bolton.

Vid 31 års ålder lockades anfallaren sedan till Listerlandet på lån, och Worthington gjorde fyra mål på tolv matcher under Mjällbys första säsong i allsvenskan 1980.

”En av klubbens största ikoner genom tiderna Frank Worthington har tyvärr gått ur tiden. Vila i frid Frank, vi är evigt tacksamma för det du gjort för Mjällby AIF”, skriver den blekingska klubben på Twitter.

”Frank dog fridfullt på ett sjukhus i Huddersfield efter lång tids sjukdom”, skriver familjen i ett uttalande.

Frank Worthington spelade för över 20 klubbar under karriären och gjorde två mål på åtta A-landskamper för England.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.