Gustav Svensson MLS-mästare på fullsatt hemmastadion

Uppdaterad
Publicerad

Efter tre år i MLS är landslagsmittfältaren Gustav Svensson mästare.

Svensken var i händelsernas centrum i finalen.

– Det här betyder så mycket, säger han.

Stämningen var elektrisk då Seattle Sounders slog sitt publikrekord i MLS-finalen mot Toronto FC, men på planen var det länge lite av ett ställningskrig med några halvchanser.

I andra halvlek växlade Seattle ändå upp och med knappt 60 minuter spelade kom 1-0 då ett Kevin Leerdams skott turligt studsade via Torontoförsvararen Justin Morrow och in i mål.

 I den 76:e minuten gjorde han en viktig brytning som ledde till att inhoppare Victor Rodriguez satte 2-0 för Seattle Sounders i MLS-finalen och då kunde arenan i Seattle börja fira klubbens andra titel i matchen som slutade 3-1.

I den sista minuten av ordinarie matchtid löpte anfallaren Raul Ruidiaz i djupled och satte 3-0. Då kunde inte ens Jozy Altidores reducering till 3-1 på tilläggstid störa Seattle-supportrarna på läktarna.

Titeln är Seattle Sounders andra i MLS och den första kom för tre år sedan. Då var den nuvarande Häcken-spelaren Erik Friberg i laget.

– Det här betyder så mycket, för oss, för mig, att få vinna på hemmaplan inför 70 000. Det hade förmodligen varit fler om vi hade en större arena, säger Svensson till lagets Youtube-kanal.

Svensson själv hyllade lagsammanhållningen.

– Vi gjorde allt för att inte förlora den här matchen. Vi har ett tufft lag, tuffa spelare och vi fajtas för varandra. Det är därför jag älskar det här laget, säger Svensson, som efter ett kort firande ansluter till landslaget på Cypern inför de avgörande EM-kvalmatcherna mot Rumänien och Färöarna.

MLS

Seattle Sounders FC logo

Seattle Sounders FC

3 - 1

Toronto FC logo

Toronto FC

CenturyLink Field, Seattle, WA
Publik: 69274
Domare: Allen Chapman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.