Roman Torres till vänster, firandes ett mål gjort av lagkamraten Gustav Svensson, i mitten. Foto: Bildbyrån.

MLS-spelare avstängd efter dopning

Uppdaterad
Publicerad

Amerikanska Seattle Sounders och Panamas lagkapten Roman Torres stängs av i tio matcher och måste betala en femtedel av sin årslön, sedan han åkt fast i en dopningskontroll utförd av den amerikanska ligan.

Torres gör sin femte säsong i västkustklubben som vann den amerikanska proffsligan MLS 2016. Under fjolåret gjorde han också avtryck i landslagsfotbollen när han ledde Panama till VM i Ryssland – med att skjuta det lilla landet till VM med en halvvolley i 88:e minuten i det avgörande kvalet mot Costa Rica.

Nu blir det ingen fotboll på ett tag, det efter att han testats positivt för en kapacitetsförbättrande substans. I ett uttalande på Twitter säger Torres att han aldrig tagit medlet medvetet.

”Jag accepterar provresultatet som kan bero på att jag oavsiktligt tog ett kosttillskott, som jag hade köpt i USA”, skriver han.

33-åringen är klar för spel igen den 29 september. Hans klubb Seattle möter Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy om två veckor (18/8). Gustav Svensson, som spelar i landslaget och i Seattle, dras med en skada på baksidalår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.