Foto: AP/TT

Modou Barrow väljer bort Sverige

Publicerad

Modou Barrow har bestämt sig.
Svensken, som är född i Gambia, väljer bort det svenska landslaget till förmån för sitt hemland.
”Sverige har hjälpt mig att bli en professionell fotbollsspelare och det kommer alltid att vara mitt andra hem”, säger Barrow i ett uttalande.

När Swansea-spelaren Modou Barrow tidigare i veckan blev uttagen till Gambias landslagstrupp till en kvalmatch i Afrikanska mästerskapen höjdes vissa frågetecken om den 22-årige anfallaren, som också är svensk medborgare, skulle välja bort det svenska landslaget trots att han var högaktuell för spel med Sverige i U21-EM i sommar.

– Jag hoppas och tror att han tackar nej, sa förbundskaptenen för U21-landslaget Håkan Ericson om att Barrow skulle välja Gambia.

Så blev det inte.

Väljer Gambia

Under fredagskvällen meddelade Barrow att han tackar ja till det att representera det gambiska a-landslaget framöver. På sin Twitter publicerar han ett långt uttalande där han förklarar sig:

”Jag är stolt över att meddela att jag har beslutat mig för att representera Gambia på a-landslagsnivå. Även fast Sverige har några väldigt stora och fantastiska spelare så har jag chansen att bli en del av Gambias historia, i landet där jag föddes, och få dem att nå sina mål i Afrikanska mästerskapen och VM”, skriver han bland annat.

Modou Barrow spelade så sent som 2014 för superettanlaget Östersund, innan han under uppmärksammade former lämnade för Swansea i Premier League. Tidigare i år blev han uttagen till U21-landslaget, men tvingades då tacka nej på grund av skada.

Hela Modou Barrows brev:

Visa

Jag är stolt över att meddela att jag har beslutat mig för att representera Gambia på a-landslagsnivå. Även fast Sverige har några väldigt stora och fantastiska spelare så kommer jag att vara en del av historien i Gambia, landet jag är född i, och få hjälpa landet att nå sina mål i Afrikanska mästerskapen och VM.

Jag vet att mitt beslut kommer som en besvikelse för de som hoppats att jag skulle spela för Sverige, men tro mig, det här är någonting jag funderat över länge och tänkt igenom. Jag hoppas att alla förstår att jag har valt det jag tror är bäst för mig. Sverige har varit det land som har gett mig chansen att vara en professionell fotbollsspelare och det kommer alltid att ligga mig varmt om hjärtat och vara mitt andra hem.

Tack för allt, och jag ser fram emot att spela min första match med Gambia!!

-Modou Barrow

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer