Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Djurgårdens Jesper Löfgren och Moldes Ola Brynhildsen. Foto: Bildbyrån

Molde-spelaren: ”Vi har domaren emot oss”

Uppdaterad
Publicerad

Djurgården vann Europa Conference League-matchen mot norska Molde efter ett sent 3-2-mål. Då riktar norrmännen kritik mot domaren.

– Vi kämpar fint, men vi har domaren lite emot oss, säger Ola Brynhildsen till SVT Sport.

Den ungerska domaren Gergo Bogar hamnade i rampljuset då Djurgården spelade hemma i Europa Conference League. Första gången var då han dömde straff åt Molde i första halvlek.

Brynhildsen är inte säker på att förseelsen var innanför straffområdet, men att det var en klar straff om så var fallet. Han menar att domaren tappar matchen i det skedet.

– Vi kämpar fint. Vi har domaren lite emot oss. Det är som att han ska kompensera för den första situationen, säger han och ger ett par exempel:

– Jag känner att vi skulle ha haft en straffspark till och att vår målvakt blir tagen vid deras första mål.

Brynhildsen får medhåll av mittbacken Eirik Haugan som inte tycker att anfallaren Datro Fofana borde ha visats ut.

– Det andra gula är helt fel. Han gör ju ingenting. Om det där är gult kort så ska Edvardsen ha rött i första. säger han och syftar på en situationen i slutet av första halvlek där Djurgårdens Victor Edvardsen varnades.

Haugan hyllar ändå publiken i Stockholm.

– Det var en tuff match, med ett väldigt tryck från publiken. Djurgården hade dem i ryggen så man märkte att de hade nästan som en extra spelare, säger han.

Djurgårdens Magnus Eriksson tycker inte heller att domaren gjorde allt rätt. Han menar att Molde aldrig borde ha fått en straff.

– Den var tuff att få. Vi var förbannade i halvtid över straffen och vi var förbannade över de som tar det beslutet, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.