Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Momoko Tanikawas tredje mål för säsongen i spelaren ovan Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Momoko Tanikawa målskytt igen när Rosengård tog tredje raka seger

Uppdaterad
Publicerad

Rosengård har fått en drömstart på damallsvenskan.

Och det är delvis tack vare nyförvärvet Momoko Tanikawa, 18.

Hon gjorde sitt tredje mål för säsongen mot AIK – vilket också bäddade för den tredje raka segern.

Förra säsongen blev ett misslyckande för FC Rosengård. Det förmodade topplaget höll inte för favorittrycket och slutade sjua i tabellen.

Men årets säsong har fått en betydligt bättre start. Tre matcher, tre segrar och nio poäng. Den gemensamma nämnaren i varje match hittills? Momoko Tanikawa som målskytt.

18-åringen, som lånats in från Bayern München, har fått en drömstart i sin nya klubb. Mot AIK under lördagseftermiddagen gjorde hon 2-0-målet efter att tillsammans med Olivia Holdt väggspelat fram till läget.

Efter dryga timmen utökade Anni Hartikainen till 3-0, bara minuter efter att hon blivit inbytt och det blev slutresultatet i mötet.

För AIK har starten på damallsvenskan som nykomling varit mindre ljus. Tredje raka förlusten innebär att de ännu inte tagit sitt första poäng i årets upplaga.

OBOS Damallsvenskan

FC Rosengård logo

FC Rosengård

3 - 0

AIK logo

AIK

Malmö IP, Malmö
Publik: 752
Domare: Anastasia Oberlauf Poopuu

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.