Morgan en del av massflykten från USA: ”Behöver matcher”

Uppdaterad
Publicerad

Först lämnade Samantha Mewis, Rose Lavelle, Tobin Heath och Christen Press den amerikanska ligan NWSL för engelska Super League. Till slut gick också den största stjärnan Alex Morgan. Det blir en stjärnspäckad höst i England.

– Jag insåg att jag behöver ihållande träning och matcher en hel säsong, säger Morgan till Spurs TV.

På grund av coronapandemin spelar varje lag bara fyra matcher i den nordamerikanska proffsligan NWSL den här hösten. Det har fått flera av landslagsstjärnorna, som ska spela OS nästa år, att flytta till England.

För tio dagar sedan blev Alex Morgan, 31, klar för Tottenham Hotspur.

Women's Super League

– Jag är väldigt glad och det är fantastiskt att träffa tjejerna och vara med laget. Bara att vara en del av den här klubben är otroligt. Den rika historien och damlaget som har förbättrats år för år. Jag är väldigt glad över att ta nästa steg i karriären, säger hon till Spurs TV.

Morgan, som hag gjort 107 mål på 169 landskamper för USA, kommer närmast från Orlando Pride.

– Allt hände jättesnabbt. Jag var i Orlando med mitt NWSL-lag och jag insåg att jag behöver ihållande träning och matcher en hel säsong. På under 48 timmar lyckades vi bli klara med kontraktet och under 48 timmar efter det landade jag här.

Anfallaren har skrivit på ett lånekontrakt som sträcker sig till årsskiftet, men med en option på att spela hela säsongen i Londonklubben.

– Jag har hört så mycket gott om Super League och det har gjorts några riktigt stora värvningar de senaste åren. Några av mina lagkamrater från USA:s landslag har kommit hit och efter att ha hört positiva saker från dem så ville jag utmana mig själv och spela i en annan liga än den jag är van vid. Att komma till ”Spurs” så spontant och i sista minuten innan transferfönstret stängde gav mycket adrenalin och glädje.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Women's Super League

Mer i ämnet