Victor Lindelöf kan bli borta fram till jul. Foto: Bildbyrån

Manchester United bekräftar – Lindelöf missar flera matcher

Uppdaterad
Publicerad

Victor Nilsson Lindelöf vred sig i smärtor i slutskedet av lördagens match hemma mot Crystal Palace.

I dag berättade José Mourinho att svensken kommer bli borta ett tag.

– Det är en ordentlig skada – som håller honom borta ett tag, säger tränaren inför morgondagens Champions League-match.

Victor Nilsson Lindelöf har haft en bra höst i Manchester United och cementerat sig som en av två mittbackar i José Mourinhos lagbygge. Dessutom har han hunnit med att leda Sverige till gruppseger i Nations League och vunnit Guldbollen på Fotbollsgalan.

I senaste mötet mot Crystal Palace spelade svensken hela matchen, men i slutskedet grinade han illa och tog sig för sin högra ljumske vid upprepade tillfällen.

Kan bli borta till jul

Nu bekräftar Mourinho att 24-åringen är skadad.

När portugisen i dag mötte pressen inför morgondagens Champions League-match hemma mot schweiziska Young Boys berättade han att Lindelöf har drabbats av en rejäl skada.

– Han blir borta ett tag. Det är en skada – en rejäl skada – som håller honom borta ett tag. Om vi har honom i spel till jul (tre matcher på åtta dagar, mellan 22 och 30 december), vore det bra, säger han enligt Manchester Evening News.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.