Zecira Musovic missar matchen mot Slovakien Foto: TT Nyhetsbyrån

Musovic missar EM-kvalet – Holmgren ansluter

Uppdaterad
Publicerad

Damlandslagets backup-målvakt, Zecira Musovic, har ådragit sig en ljumskskada och kommer inte att vara med i matchen mot Slovakien på tisdag.

– Zecira sträckte sig i ena ljumsken vid en situation under uppvärmningen mot Ungern. Efter ankomst till Göteborg och vidare undersökning visar det sig att hon tyvärr ådragit sig en muskelskada. Således är hon inte aktuell för spel på tisdag, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi i ett pressmeddelande.

Linköpings målvakt Emma Holmgren ansluter till truppen i Göteborg under söndagen men fanns inte med på dagens träning. Matchen spelas på tisdag 18.45 på Gamla Ullevi.

Sedan tidigare är lagkapten Caroline Seger osäker till  spel inför tisdagen. Dessutom är Amanda Ilestedt förkyld och valde att stanna kvar på hotellet i dag i stället för att träna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.