Musovic räddade poäng trots tavla

FC Rosengård åkte på sitt första poängtapp efter att Zecira Musovic först svarat för en tavla, men sedan räddat en straff i slutminuterna fram till 2-2.

Det vankades toppmöte mellan fjolårstrean FC Rosengård och nykorade svenska cupomästaren Göteborg. FC Rosengård gick snabbt upp till en ledning genom Lisa-Marie Utlands 1-0-mål i den femte minuten.

I den tolfte minuten fick 16-åriga Hanna Bennison bollen efter ett mönsteranfall. Först vände hon bort en Göteborgsspelare och med en precis passning hittade fram till Johanna Rytting Kaneryd på vänsterkanten. Rytting Kaneryd skickade sedan in bollen snett inåt bakåt, där Bennison var på plats för att ta emot den. Efter en första skottfint fick hon läge med vänsterfoten och klippte till bollen som gick in i det högra hörnet.

FC Rosengård dominerade matchen och skaffade flera högoktaniga chasner, men hade förtvivlat svårt att få in bollen bakom Loes Geurts.

Istället kunde Julia Zigiotti Olme först reducera i den 40:e minuten innan Rebecka Blomqvist kunde utnyttja ett misstag av Zecira Musovic, som inte lyckades få undan ett inlägg utan petade upp bollen i ribban, och kvittera.

I den 87:e minuten fick sedan Göteborg straff, men Musovic tog revansch när hon greppade Vilde Böe Risas straff.